1963-1964 Alphonse Faverey / Tel Aviv

THE TIELMAN BROTHERS

Andy Tielman (sologitaar, zang)

Alphonse Faverey (Rooie Alfons, Roy Alfonsz) (gitaar) ex- The Strangers; naar The Four Beat Breakers -> The Time Breakers

Reggy Tielman (2e sologitaar, 6-string bass, zang)

Franky Luyten (slaggitaar, zang) naar The Four Beat Breakers -> The Time Breakers

Ponthon Tielman (basgitaar, 6-string bass, zang) naar Tielman Royal; daarna terug naar Indonesië

Loulou Tielman (drums, zang)

Jane Tielman (zang)

 

In 1963 kregen Andy en Reggy Tielman een ernstig auto ongeluk. Ze kwamen onder een vrachtauto terecht. Reggy herstelde na 2 weken, maar Andy had 4 dagen in coma gelegen en zijn arm was op 8 plaatsen gebroken. Zijn arm ging in het gips en zijn herstel duurde vele maanden.

 

Als vervanger kwam Alphons Faverey bij THE TIELMAN BROTHERS, zijn band THE STRANGERS was uiteengevallen en hij zou ook blijven na de terugkomst van Andy. Het gitaarspelen ging wel minder en Andy ging zich nu nog meer op het zangwerk richten. Wel zorgde Andy nog een inovatie in de gitaarwereld. Hij spande n.l. 4 extra banjosnaren op zijn gitaar en met deze 10 snarige gitaar kon hij bijzondere effecten bereiken. Het gerucht wil dat Leo Fender persoonlijk in de Ringstuben (Sputnik) naar die gitaar van Andy is komen kijken en luisteren.

 

Samen met Alphons Faverey maakten ze in 1963 een tournee naar Israël. Helaas werden van deze combinatie met Alphons in de rangen geen plaatopnamen gemaakt. In de loop van 1964 werden zowel Franky Luyten als Alphons Faverey opgeroepen voor hun militaire dienstplicht in Nederland.

 

Ponthon stapte wegens oneinigheid uit THE TIELMAN BROTHERS en speelde een tijdje met zijn eigen band TIELMAN ROYAL, daarna ging hij terug naar Indonesië waar hij tot zijn dood in april 2000 gebleven is.