Google Custom Search

The Rhythm Gamblers (Den Haag)

Bezetting 1959:

Ed Christoffel (gitaar)

Bob Lammers (gitaar) ex- The Jokers; naar The Eastern Aces

? Poetiray (basgitaar)

Ronny ? (saxofoon)

Winnie d'Ancona (drums) ex- The Hap Cats

Ricky Blake (Richard Blanken)(zang) naar The Royal Six Strings

 

- Rudy ? (drums) vervanger van Winny d'Ancona

- Loek Nicolay (basgitaar) vervanger van ? Poetiray

 

De groep werd in 1959 opgericht door Ed Christoffel (de broer van Fred Christoffel, sologitarist van The Bell Boys - de later Black Dynamites). Richard Blanken (Ricky Blake) een oude jeugvriend van Harry Koster zien we hier voor het eerst als zanger in actie. Winnie d'Ancona was vrijwel zeker de allereerste vrouwelijke Indo-Rock drumster. Tijdens het 'Oktoberfest' in München in 1959 speelde ze percussie bij The Hap-Cats.

 

De band trad regelmatig in Den Haag en omstreken op, maar was ook in Heerenveen (Friesland) en Oostburg (Zeeland) te vinden. Van 31 maart tot 14 april 1961 speelde de band in de Weindorf Astoria in Frankfurt als invallers voor de pas opgerichte formatie The Eastern Aces. De Rotterdamse agentuur Y. Noorlander had voor de Eastern Aces per 15 april 1961 een contract voor de Weindorf geregeld, maar zat verlegen om een band voor de 1e helft van de maand. Bob Lammers sloot zich daarna op verzoek van Tony Lenztze aan bij de Eastern Aces. Op 1 oktober 1961 moest Bob Lammers afscheid nemen van de Eastern Aces in Duitsland wegens het vervullen van zijn militaire dienstplicht in Nederland. Frans v.d. Brand Horninge was zijn opvolger.

 

In de periode ca. 1963-1964 speelde een Haagse band met o.a. Nico den Buijtelaar en Harry Tetro (beiden ex- The Specials) ook in Duitsland onder de naam The Rhythm Gamblers.

 

Met dank aan Bob Lammers voor de informatie en het fotomateriaal.