Google Custom Search

Shorty Miller & The Raylettes (Raylads) (Rotterdam)

Bezetting:

Rolf Pichel † = Roy Michaels = Shorty Miller (gitaar, zang) ex- The Strangers; naar The Black Dynamites

Wim Dubois (gitaar) ex- The Rocking Diamonds

- Theo Berg (gitaar) ex- The Dragons; naar The Six Tornados

- Rio Dalimonthee (gitaar) naar The Pacifics

Alfons van Voorst tot Voorst (basgitaar) ex- The Black Dynamites; naar The 6 Tornados

Lodi Bliek (saxofoon) ex- The Rocking Diamonds; naar The Fire Devils

Reggy Meeng (drums) ex- The Rocking Diamonds; naar Franky Franken

 

The Raylettes was een band van zanger/gitarist Rolf Pichel. Ooit begonnen als zanger Roy Michaels bij Electric Johnny & his Skyrockets. In Duitsland bij The Strangers ging hij zich Shorty Miller noemen. Met The Raylettes (als The Raylads) nam hij in 1963 een "slop" single op voor het Duitse Vogue label. Tevens nam hij in 1964 nog enkele solo nummers op. Theo Berg was medio 1963 de vervanger van sologitarist Wim Dubois.

 

In 1963 wisselden The Raylettes en The Black Magic tijdelijk van personeel en werd er opgetreden onder de naam The Hawks.

 

In 1964 ging Shorty Miller bij The Black Dynamites spelen. Na hun vertrek naar Spanje bleef hij in Duitsland achter en maakte nog enkele solo opnamen met begeleiding van de Jacky Bensberg Band voor Ariola. Ca. 1970 werd Shorty Miller weer ingelijfd in de rangen van Los Indonesios (The Black Dynamites).

 

Discografie Shorty Miller:

1963 S-l-o-p Slop / Shepherd's Slop (Vogue DV 14078) (Shorty Miller & The Raylads)

1963 S-l-o-p Slop / Let's Slop (Vogue STU 42148) (Shorty Miller and his Sloppers) Denmark

 

1964 Hey Hey Shorty / b-kant = Boys door Liverpool BeatsBoys (Vogue DV 14201)

1964 Oh Chiquita / Gib Mir Eine Zweite Chance (Vogue DV 14213)

 

1966 Eisblock Baby / Wo Ist Die Eine? (Ariola AT 18450) & Jacky Bensberg Band

1966 EP Bleib Bei Mir / Kiss Me Quick / Wo Ist Die Eine? / Eisblock Baby (Ariola ?)