Google Custom Search

The Black Dynamites (Den Haag)

De alleerste echte rock & roll opnamen van een Nederlandse rockcombo The Hurricane Rollers werd in het najaar van 1959 door Phonogram (Philips) op plaat gezet. Eind 1959 kwam tevens "Record Hop / Swing It Up" van The Tielman Brothers op het Imperial label van Bovema uit. Het eerste kleine label dat eind 1959 in zee ging met een Indo band was Delahay Records. Platenbaas Hans Kellerman had een enorme klapper gemaakt met "Marina" van Rocco Granata op zijn label. Delahay bracht tevens op het Top Rank label een aantal belangrijke tophits uit. The Fireballs (Torquay), Bobby Rydell (Wild One, Sway), Freddy Cannon (Tallahassee Lassie), Sandy Nelson (Teen Beat) e.a. waren allemaal platen die vooral in Den Haag gretig aftrek vonden bij jonge Indische muzikanten in spe.

The Bell Boys (1957-1959)

Op 28-11-1959 speelden The Bell Boys als slotact op het 1e Teenager Festival in de Koepelzaal van de Haagse dierentuin. Hans Kellerman heeft de groep daar 'ontdekt' en gecontracteerd voor plaatopnamen voor zijn Delahay label. Op 6 december 1959 deden ze als The Bell Boys nog mee aan een talentenjacht in Brussel. Later die maand werden een aantal opnamen in een studio in Heemstede gemaakt. In Amerika bestond al een bekende band Freddy Bell & The Bell Boys (Giddy Up A Ding Dong 1956) en om problemen te voorkomen kon Delahay de singles niet onder de naam van The Bell Boys uitbrengen. Het lijkt aannemelijk dat toen al werd besloten om voortaan als The Black Dynamites verder te gaan. In ieder geval waren "The True Legends Of Indo-Rock" geboren en ze waren "Ready To Rock"!

 

The Bell Boys werden ca.1957 opgericht door saxofonist Harry Koster en gitarist Fred Christoffel. De naam lijkt vrijwel zeker te zijn geïnspireerd door de Amerikaans rock-'n-roll groep Freddy Bell & The Bell Boys. Deze band vooral bekend van hun optredens in een aantal rock-'n-roll films uit de vijftiger jaren had op 9 juni 1957 een concert gegeven in de Haagse Houtrusthallen. Met name hun perfecte show en de bassist op een electrische Fender basgitaar hadden veel indruk gemaakt bij het aldaar aanwezige publiek, waaronder mogelijk ook Harry Koster en zijn muzikale vrienden.

 

Harry (Henny) Koster werd op 16 mei 1932 te Klatem op Oost Java geboren. Groeide als teenager op in de wijk de Witte Olifant aan de haven van Hollandia in Nieuw Guinea. Hij behaalde daar zijn HBS diploma. Harry (toen nog Henny) deed aan body-building en speelde trompet in een orkestje samen met o.a. Ted Damen op klarinet onder de naam The Evergreens. In 1953 kwam hij in Nederland, waar hij al vrij snel daarna zijn militaire dienstplicht moest vervullen. Ondertussen kreeg hij gitaarlessen van Flip Willemsen. Flip Willemsen was een Indische jazzgitarist, die o.a. speelde in een orkest van Peter Schilperoort (de oprichter van The Dutch Swing College Band) en in The Mena Moeria Minstrels van steelgitarist Rudi Wairata. In 1962 verwierf hij zelfs een Edison in de categorie Jazz. In 1963 verscheen een plaatje van hem met het nummer Terang Boelan op Tong Tong TT0001. Harry Koster had zich ook saxofoon leren spelen en speelde eerst bij een Italiaans orkestje. Met The Bell Boys werd aanvankelijk dansmuziek gespeeld. Zo verzorgden ze op nieuwsjaarsdag 1959 de muziek in dansschool Vermeulen. Naast Harry Koster en Fred Christoffel bestonden The Bell Boys toen uit gitarist Rudie Piroelie (een andere gitarist vanaf het eerste uur, later actief als bassist, overleden in 2008), drummer George Dankens en Jimmy Pees op contrabas. De rock & roll kwam in 1959 pas echt goed op gang.

 

Toen kwam ook de Nederlandse drummer Henny Heutink (geboren op 25 juli 1930 en overleden in Den Haag op 26 maart 2000) in beeld. Henny was werkzaam bij het gemeentelijk gasbedrijf en tevens een oude legermaat van Harry Koster Ze doorliepen hun diensttijd bij het Garderegiment Grenadiers en Jagers. In zijn vrije tijd speelde hij in jazz combo's en hij had zich gespecialiseerd in de toen opkomende latin-jazz. Henny was al sedert december 1957 organisator van dansavonden in de club "Extase" aan de Haagse Groenmarkt, waarbij hij Haagse en gerepatrieerde jongeren van revaliserende 'jeugdbendes' nader tot elkaar bracht.

 

Een andere belangrijke persoon was uiteraard zanger Nico Fioole. De man met extra power in zijn stem. In Indonesië begon Nico al op jeugdige leeftijd te zingen en hij was daar o.a al actief in het bekende orkest Suara Istana / The Royal Hawaiian Minstrels olv wijlen George de Fretes. De formatie die de beide Delahay singles zou opnemen nam toen vaste vormen aan. The Bell Boys verschenen op alle belangrijke teenager-shows, die toen in Den Haag en Rotterdam werden georganiseerd. Toen is ook de legendarisch rivaliteit tussen de Haagse band van Harry Koster met de Rotterdamse Oety Johannes en zijn Real Rockers ontstaan.

 

The Black Dynamites

In januari 1960 kwamen beide Delahay singles op de platenmarkt. Ready To Rock van Harry Koster had voor Nederlandse begrippen een ongekende Amerikaanse rock sound. De opwindende gitaarlicks van Fred Christoffel, de scheurende saxofoon van Harry Koster en de compacte ritme sectie van bas, drums en begeleidingsgitaren was echter niet welkom op de Nederlandse radio zenders. Op de andere kant stond Gone Gone Away en deze met veel gevoel door Nico Fioole gezongen song kon wel door de beugel volgens de hoge heren uit Hilversum. Op het label staan de bandleden Fred Christoffel en Rudie Piroelie als componisten genoemd. De melodie van Gone Gone Away is echter gebaseerd op het oeroude volksliedje O Ulate (Ou Oelate) en gaat over een plaats op Ambon. De flipside van Ready to Rock had eigenlijk Vaya Con Dios moeten worden, maar Hans Kellerman zag liever een eigen nummer op zijn Delahay plaat. Nico Fioole zong O Oelate reeds in Indonesië en op de boot naar Nederland. Hij heeft het tradionele volksliedje voorzien van een Engelse tekst, maar nooit de credits daarvoor gekregen. George de Fretes nam het nummer zelf ook in oorspronkelijke vorm op en het werd als Ou' Ulaté in het voorjaar van 1960 uitgebracht op Decca (FM 264.317).

 

De 2e single bevatte weer een knallend rock nummer en een slow song. De originele c&w song Brush Those Tears From Your Eyes was een Top 10 hit in 1949 voor Evelyn Night & The Stardusters op Decca. Harry Koster en Nico Fioole schreven het schitterende Lonely Cissy met de bijna fluisterende aankondiging van Nico. Deze single werd tevens als allereerste Nederlandse rockproduktie in Amerika en Engeland op Top Rank uitgebracht. Alle 4 deze songs behoren nu tot de "Indo-Rock Hall of Fame" en vooral Brush Those Tears wordt tot op de dag van vandaag nog door veel rockbandjes gecoverd. The Black Dynamites speelden begin 1960 wel voor de KRO radio en ze trokken met de Teenager Muziek Expres Show van Paul Acket en het blad Muziek Expres door heel Nederland.

 

In mei 1960 vertrokken The Black Dynamites in gewijzigde samenstelling als een van de allereerste professionele Indo bands naar Duitsland. Rudie Piroelie was als bassist naar The Hurricane Rollers overgestapt. Bassist Alfons van Voorts tot Voorts nam de plaats in van Harry van der Voet. Rudie Copiens bleef thuis en hij dook later in België op bij Ricky Blake & The Royals. De geschoolde Haagse pianist Rob van Kreefeld ging mee om de band muzikaal te versterken. Hun contract begon in Dancing Westhof in Heidelberg. De club die door veel Amerikaanse militairen bezocht werd. In augustus 1960 vertrok Rob van Kreefeld samen met Henny Heutink met de Harry Bredow Band naar Hamburg. Deze formatie had een contract voor 2 maanden in de Blauer Peter in Hamburg. Rob Danekes, de eerste drummer van The Hot Jumpers kwam Henny vervangen en Aad van Zadel werd als nieuwe pianist naar Duitsland gehaald. Rob Danekes viel in 1961 en 1962 ook nog een tijdje in voor Henny. In het najaar van 1961 verliet de oorspronkelijke sologitarist en medeoprichter van de band Fred Christoffel de groep en nam het roer over bij The Black Magic. De zeer ervaren en een van de allerbeste Indo gitaristen Dolf de Vries nam zijn plaats in. Dolf was reeds eerder met The Starlights in Duitsland actief geweest. Hij was al vroeg in het bezit van een peperdure Gibson, die een bevriende Indische zeeman voor hem uit Amerika had meegebracht. Aad van Zadel sloot zich aan bij de Rocking Sensation Boys.

 

In 1962 stapte Nico Fioole over naar The Black Magic en niet lang daarna zouden ze naar Spanje vertrekken. Nico Fioole kon hun daar wat wegwijs maken, want met The Black Dynamites was hij al eerder in Z-Spanje actief geweest. Jimmy Ward (James Macken) de Ierse zanger, die al in 1960 samen met Tony Sheridan en The Jets en The Beat Brothers in Hamburg actief was, ging nu samen met The Black Dynamites optreden. Henny Heutink kwam na zijn avontuur met de Harry Bredow Band en The Rhythm Sellers weer terug achter het drumstel bij de Dynamites. Gelukkig zijn er van die combinatie met Jimmy Ward een aantal unieke opnamen gemaakt. Hagenaar Eddie Blocks (†) maakte deze opnamen samen met zijn buurjongen Jean Thomassen (nu een bekende kunstenaar en nog steeds bezeten van het rock & roll virus). Jean probeerde in het begin van de 70-er jaren om deze opnamen op LP uit te laten brengen. Dat ging niet door, omdat geen enkele platenmaatschappij enige interesse toonde. Dat gebeurde wel in 1981 toen de Stichting Al Capone (die reeds eerder opnamen maakten met The Entertainers) de band van een derde in bezit kreeg. De stichting viel echter uiteen, maar in 1993 bracht Sam Sam Records de unieke tape op CD uit. Storend is het echter om de naam van Tony Light als componist te zien staan van o.a. Rocky Love Blues, terwijl dit Rocky Road Blues is van Bill Monroe. Zelfs Kansas City / Hey Ba-Be-Re-Bop zouden volgens de opgave van Sam Sam Records aan de Stemra door H.Koster en T.Light geschreven zijn. De schitterende instrumental Dynamite Blues is in feite Honky Tonk. Sprankelend hoogtepunt van die tape op instrumentaal gebied is ongetwijfeld de uitvoering van Violetta. Jazzmaster gitaren, Fender versterkers en de Klemt Echolettes vormen hier een perfect geheel.

 

Jimmy Ward ging daarna bij Oety and his Real Rockers zingen. Weer zaten Harry Koster en Oety Johannes in dezelfde vijver te vissen! The Black Dynamites gingen hun geluk nu in België zoeken en kwamen in contact met zanger Ricky Blake. Ricky was een oude jeugdvriend van Harry Koster uit Nieuw Guinea en zijn echte naam was Richard Blanken. Deze combinatie nam in 1963 nog 2 singles op voor het Belgische ShowRecords label. Hun sprankelende instrumental Twist In The Mood was een unieke uitvoering in een langzame slop stijl met veel echo en opvallend drumwerk van Henny Heutink. Er bestond van The Tielman Brothers al wel een eerdere uitvoering, waarin de kreet Twist In The Mood gelanceerd werd, maar dat was dan ook de enige overeenkomst. Er werd ook een single van Ricky Blake & The Royals uitgebracht. Ricky Blake trad met The Royal Six in Duitsland en België op en The Royals waren een vervolg hierop. Algemeen wordt wel verondersteld dat The Royals de Black Dynamites zouden zijn geweest, maar het is een totaal andere band. Henny Heutink won in 1963 nog de titel "The Most Popular Show Drummer of Germany" tijdens een drumconcours in Stuttgard. In 1963 was ook Rob van Kreefeld als pianist terug bij The Black Dynamites gaan spelen. Hij was mede verantwoordelijk voor de arrangementen van hun instrumental Twist In The Mood. In 1964 werd hij gevraagd om bij het Cabaret Pepijn van Paul van Vliet en Liselore Gerritsen te komen spelen. Sedert de 1970-er jaren is hij de kapelmeester van de zeer populaire one-man shows van Paul van Vliet. Gitarist Richard van der Wijck (ex- The Falcons), medio 1962 bij de band gekomen, ging nu daarnaast ook piano spelen in de band.

 

In 1963 kwam Rudie Piroeli, van de uiteengevallen band The Strangers, in The Black Dynamites als opvolger van bassist Alfons van Voorst tot Voorst. Henny Heutink ging in de zomer van 1964 terug naar Nederland en vormde The Four Beat Breakers samen met de ex- Tielman Brothers bandleden Franky Luyten en Alphons Favery. De vierde man was bassist Sammy Favery. Na de vervanging van Henny Heutink door Radja Dalimonthee bouwde de band een reputatie op als The Time Breakers.

 

Los Indonesios

 In 1964 maakte zanger/gitarist Rolf Pichel alias Shorty Miller (ex- Shorty Miller & The Raylads) tijdelijk deel uit van The Black Dynamites. Niet veel later gaat hij solo verder. Later dat jaar kwam Nico Fioole terug en bestonden de Black Dynamites naast Harry koster en Nico Fioole uit Albert Kramer (sologitaar), Rudie Piroelie (bas) en Herbert Hooijkaas alias Herb Raiche (drums - hij kwam uit The Fender Rollers). Deze bezetting speelde in Frankfurt, Hanau, Berlijn en Keulen. Daarna vertrokken ze naar Spanje, omdat ze gecontrakteerd waren in de beroemste feestzaal van Madrid (Florida Park). In 1965 wonnen ze de eerste prijs (dankzij o.a. lange drumsolo van Herbert Hooijkaas) van de internationale competitie van moderne muziek en rockbands, georganiseerd in de stad Leon. Het werd uitgezonden door de Spaanse T.V. en dat deed alle deuren open.

 

Platenmaatschappij Polydor veranderde hun naam in Los Indonesios en ze kregen vanuit heel Spanje kontrakten aangeboden. In december 1966 speelden ze in Casablanca (Marokko). Als figuranten traden ze in verscheidene Spaanse films op.

 

In 1969 ging Harry Koster tijdelijk terug naar Nederland en kwam de Spaanse pianist Joe Fusté als vervanger in de groep. Later vertrok Albert Kramer naar Zwitserland en Nico Fioole en Rudie Piroeli naar Nederland om samen met Harry Koster een nieuwe bezetting van Los Indenesios samen te stellen. Drummer Herbert Hooijkaas was ondertussen met een Spaanse getrouwd en sloot zich aan bij het jazzcombo Los Bombines uit Sevilla. Hij speelde tien jaar als jazzdrummer in deze formatie en bouwde daarna een karateschool op in Seville. In 2003 verhuisde Herbert naar Madrid en bezat hij de 6° dan van Karate.

 

Van 1970-1973 speelde de nieuwe bezetting van Los Indonesios met o.a. Dolf de Vries op sologitaar voornamelijk in Zuid-Afrika. Ze hadden een contract voor de Holiday Inn keten in Zuid Afrika o.a. in Maseru, Lesotho. Ca. 1972/1973 werd ook nog een LP opgenomen voor het eigen Holiday Inn label Intelec. De Spaanse muzikant Rafaël Perez met de bijnaam Païto was al die jaren hun vaste drummer. Ze bleven in de zon, want tot ongeveer 1977 waren ze actief op de Canarische eilanden. Daarna keerden ze terug naar Nederland om tijdens de grote Rock & Roll Revival Show op 30 mei 1981 in de Houtrusthallen weer op te duiken in een bezetting met allemaal oudgedienden uit de rijke historie van de The Black Dynamites. Daarna bleef Harry Koster met diverse bezetting actief in het Indo-Rock revival circuit. Met name zijn samenwerking met de gitaristen Ben Poetiray en Ronnie Neyndorf deed sterk terugdenken aan de gouden jaren van weleer.

 

© pmouse, november 2002

met speciale dank aan Andrew Jaspers (The Dynamite Kid)

 

Harry Koster is op 16 april 2012 op 79 jarige leeftijd overleden.

 

Bezettingen

THE BELL BOYS (1957-1959)

Fred Christoffel † (sologitaar)

Harry Koster † (2e sologitaar, tenor saxofoon)

Rudie Pieroelie † (slaggitaar)

George Dankens (drums)

Jimmy Pees (contrabas)

 

THE BELL BOYS (1959)

Fred Christoffel † (sologitaar)

Harry Koster † (2e sologitaar, tenor saxofoon)

Rudie Pieroelie † (slaggitaar)

Rudie Copiens (slaggitaar)

Harry van der Voet (contrabas)

Henny Heutink † (drums)

Karel van den Berg (zang) 1959; naar The Black Carnations

Nico Fioole (zang)

 

THE BLACK DYNAMITES (1959-1960) (Delahay singles)

Fred Christoffel † (sologitaar)

Harry Koster † (2e sologitaar, tenor saxofoon)

Rudie Pieroelie † (slaggitaar) naar The Hurricane Rollers

Rudie Copiens (slaggitaar)

Harry van der Voet (basgitaar)

Henny Heutink † (drums)

Nico Fioole (zang)

 

THE BLACK DYNAMITES (mei 1960-1961) (Duitsland)

Fred Christoffel † (sologitaar) naar The Black Magic

Harry Koster † (2e sologitaar, tenor saxofoon)

Nico Fioole (slaggitaar, zang)

Rob van Kreefeld (piano) in 1960 naar Harry Bredow Band; The Rhythm Sellers

- Aad van Zadel (piano) † tijdelijke invaller; ex- Valentine Combo; naar The Rocking Sensation Boys

Alfons van Voorst tot Voorst (basgitaar)

Henny Heutink † (drums) naar Harry Bredow Band; The Rhythm Sellers

- Rob Danekes (drums) ex- The Hot Jumpers

 

THE BLACK DYNAMITES (1961-1962) (Duitsland)

Dolf de Vries † (sologitaar) ex- The Starlights

Harry Koster † (2e sologitaar, tenor saxofoon)

Nico Fioole (slaggitaar, zang)

Alfons van Voorst tot Voorst (basgitaar)

Rob Danekes (drums) naar The Starlights

 

THE BLACK DYNAMITES (1962-1963) (Duitsland)

Dolf de Vries † (sologitaar) naar The Pacifics

Harry Koster † (2e sologitaar, tenor saxofoon)

Richard van der Wijck (gitaar, piano) ex- The Falcons

Nico Fioole (slaggitaar, zang) naar The Black Magic

Alfons van Voorst tot Voorst (basgitaar) naar Shorty Miller & The Raylads

- Henk Jansen (basgitaar) naar The Pacifics

Henny Heutink † (drums) ex- The Rhythm Sellers

Jimmy Ward (zang) naar Oety & his Real Rockers

 

THE BLACK DYNAMITES (1963) (België) ShowRecords singles met Ricky Blake

Harry Koster † (sologitaar, tenor saxofoon)

Richard van der Wijck (sologitaar)

Rob van Kreefeld (piano) naar Cabaret Pepijn (Paul van Vliet)

Rudie Pieroelie † (basgitaar) ex- The Strangers

Henny Heutink † (drums)

Ricky Blake alias Richard Blanken (zang) ex- The Royals; naar The Royal Six

 

THE BLACK DYNAMITES (1964) (Duitsland)

Harry Koster († sologitaar, tenor saxofoon)

Richard van der Wijck (sologitaar, piano)

Rolf Pichel alias Shorty Miller (slaggitaar, zang) ex- Shorty Miller & The Raylads; solo als Shorty Miller

Rudie Pieroelie † (basgitaar)

Henny Heutink † (drums)

 

THE BLACK DYNAMITES (1965) (Duitsland)

Harry Koster († sologitaar, tenor saxofoon)

Albert Kramer (sologitaar) ex- Oety & his Oeties

Jimmy Prins († gitaar/zang) naar The Canaries

Rudie Pieroelie † (basgitaar)

Henny Heutink † (drums) naar The Four Beat Breakers (The Time Breakers)

 

THE BLACK DYNAMITES - LOS INDONESIOS (1965-1969) (Duitsland, Spanje, Marokko) Spaanse EP's

Albert Kramer (sologitaar) 

Harry Koster † (2e sologitaar, tenor saxofoon)

Nico Fioole (slaggitaar, zang)

Rudie Pieroelie † (basgitaar)

Herbert Hooijkaas alias Herb Raiche (drums) ex- The Fender Rollers; naar Los Bombines

- Joe Fusté (piano) 1969 tijdelijk

 

LOS INDONESIOS (1970-1977) (Spanje, Z-Afrika, Canarische Eilanden)

Dolf de Vries † (sologitaar)

Harry Koster † (2e sologitaar, tenor saxofoon)

Nico Fioole (slaggitaar, zang)

Shorty Miller (slaggitaar, percussie, zang)

Rudie Pieroelie † (basgitaar)

Rafaël 'Païto' Perez (drums) Spaanse drummer

- Reggy Tielman (gitaar) tijdelijk

- Nono de Vries (gitaar) tijdelijk

- Lodi Bliek (sax) tijdelijk

Discografie

1960 45 DELAHAY 4009 Ready To Rock / Gone Gone Away (O Oelate) (v)
1960 45 DELAHAY 4010 Brush Those Tears (v) / Lonely Cissy (v)
1960 45 TOP RANK 45-JAR 319 (UK) Brush Those Tears (v) / Lonely Cissy (v)
1963 45 SHOWRECORDS SH 1054 (België) Twist In The Mood / Don't Blame Me (v) + RICKY BLAKE
1963 45 SHOWRECORDS SH 1055 (België) Jenny Jenny (v) / Faraway Places (v) + RICKY BLAKE

 

LOS INDONESIOS (Spanje)

1965 EP POLYDOR FEP 302 Una Chica Fermal / Olé Cordobes (Al Capone) / La Montana (v) / I Know You (v)

1965 EP POLYDOR FEP 309 Twistin' Con Los Indonesios (drumsolo) / Gitana (v) / El Silencio Es Oro (Silence Is Golden) (v)

1966 EP POLYDOR FEP 348 Te Vere En Septiembre / Wello Wap / Safe It For Me / I Can Tell

1966 45 SERENO 112 I Can Tell / I Had A Girl

1967 45 POLYDOR 80 009 El Silencio Es Oro (Silence is Golden) / Nu Puedes Escuchar (Can't You Hear Me)

1967 45 SERENO 248 Te Vere En Septiembre / Safe It For Me

1967 LP SERENO DSL 67002 - LOS INDONESIOS!

10 tracks ?

1968 EP FUNDADOR 10.159 El Silencio Es Oro / Can't You Hear Me / See You In September / Save It For me

1968 EP FUNDADOR 10.160 40° A La Sombra / Un Gran Señor (+ CLAUDINE COPPIN) b-kant (a-kant = Los Tres de Castilla)

1969 LP SERENO DSL 69083 - GRANDES EXITOS

12 tracks ?

 

LIVE RECORDINGS

1962 CD SAMSAM CDHL 1009 - THE BLACK DYNAMITES (with JIMMY WARD)

Forty Days (v) / Violetta / It'll Be Me (v) / True Love Will Come To You (v) / Whole Lotta Shakin' Goin' On (v) / Farewell My Indonesian Girl (Beyond The Reef ?) / Susì Twist (v) / Kansas City+Hey Ba-Be-Re-Bob (v) / Dynamite Blues (Honky Tonk) / Send Me Some Lovin' (v) / Rocky Road Blues (v)

 

1962 Golden Earrings / Third Man Theme / JIMMY WARD I Can't Forget You (v) / Mama, She's Making Eyes At Me (v) / Be-Bop-A-Lula (v) / Sweet Little Sixteen (v) / Twist & Shout (v)

 

1964 live tapes (Sam Patty)

Amorada / Foot Patter / Rosita My Love / Tequila Drums / Tico Tico / Candy Man (v) / You Can't Do That (v) / My Darling Clementine (v) / Almost Grown (v) / Love Me (v) / Can't You See That She's Mine (v) / Halfway To Paradise (v) / Memphis Tennessee (v) / Twilight Time (v) / Ave Maria (v) / Whole Lotta Shakin' Goin' On / Spanish Harlem (v) / Love Letters In The Sand (v) / Welcome To My World / Can't Buy Me Love / Git It (Wello Wello Wap) / I Love You Because (v) / High-Heel Sneakers (v) / I Wanna Be Your Man (v) / Reelin' n' Rockin' (v) / Ole Sio (v) / Das Kannst Du Mir Nicht Verbieten (You Can Never Stop Me Loving You) / Nico's Blues (v) / When My Dreamboat Comes Home (v) / Don't Blame Me (v) / Ooh-Poo-Pah-Doo (v) / Walkin' The Dog (v) / Blue Moon (v) / I Can Tell (v) / Long Tall Sally (v) / Secret Love (v) / Blue Hawaii (v)

 

LOS INDONESIOS (Zuid Afrika)

 1972 LP INTELEC HI 1002 (Holiday Inn eigen label) - LOS INDONESIOS AT MASERU

Rain / Sacramento / I've Got My Mojo Working / Sick and Tired / Beautiful Day / Cousin' Norman / Amarillo / Montego Bay / Evil Ways / Susi Q / A Way Of Life / First of May

 

1972 45 INTELEC HI 110 Join Our Company / Rain

1972 45 INTELEC HI 112 Susi Q / Evil Ways

1972 45 INTELEC HI 114 Beautiful Sunday / A Way Of Life

 

197. EP INTELEC HI ? - MEET LOS INDONESIOS

Get Me Some Help / Coconut Woman / Cherry, Berry Baby , Secret Love